Στήριξη του ΕΣΥ και του Παίδων Πεντέλης

Βαρλαμίτης στο παίδων Πεντέλης
🔻 Στηρίζουμε τους αγώνες του ιατρικού, νοσηλευτικού, βοηθητικού και διοικητικού προσωπικού στα νοσοκομεία Παίδων Πεντέλης (16/1) και Σισμανογλείου (18/1) που δέχονται επίθεση.
🔻 Η δημοτική μας παράταξη Πεντέλη Πόλη Πρότυπο με τον Κώστα Βαρλαμίτη είναι παρούσα στις κινητοποιήσεις τους.
🔻 Η πόλη μας έχει βρεθεί στο επίκεντρο της κυβερνητικής επίθεσης να κλείσει τα νοσοκομεία που είναι απαραίτητα για τη δημόσια υγεία των πολιτών της Βόρειας Αττικής, Ευβοίας και των γύρω περιοχών και να γίνει «πιο λιτό το ΕΣΥ», όπως οι ίδιοι έχουν ομολογήσει.
🔻 Στο υγειονομικό και πολιτικό μέτωπο που απαιτείται να δημιουργηθεί για την αντιμετώπιση των ακραίων (νεοφιλελεύθερης αντίληψης) και κοινωνικά ανάλγητων αποφάσεων της κεντρικής εξουσίας η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να παίξει ρόλο πληροφόρησης, αφύπνισης και κινητοποίησης της τοπικής κοινωνίας.
🔻 Η Υγεία είναι δικαίωμα όλων των ανθρώπων και υποχρέωση καθε κράτους δικαίου να την παρέχει δωρεάν στους πολίτες του και σε όσους την έχουν ανάγκη.
🔻 Η υπεράσπιση της δημόσιας υγείας μέσα από τη συνέχιση λειτουργίας δημοσίων νοσοκομειακών μονάδων είναι υποχρέωση όλων μας. Απέναντι στους εαυτούς μας, απέναντι στις οικογένειες και παιδιά μας, απέναντι στην κοινωνία.