Κώστας Αποστολίδης
επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ

Κατάγομαι από την Σαμψούντα και το Καρς του Πόντου. Γεννήθηκα το 1963 στην Δράμα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από το 1997 μετακόμισα οικογενειακώς στην Αθήνα ενώ από το 2001 ζω μόνιμα στα Μελίσσια.

Έχω σπουδάσει Διοίκηση Επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη και μεταπτυχιακά σε Μanagement στο Vrije Universiteit Brussel (VUB) στις Βρυξέλλες και στην “Οργάνωση και Διοίκηση Τηλεπικοινωνιακών Επιχειρήσεων” στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ).

Εργάζομαι πάνω από 25 χρόνια σε εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα τα 18 από αυτά στη Διαχείριση Κεφαλαίων. Έχω εργαστεί σε μικρές και μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, ελληνικές και ξένες πολυεθνικές, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, σε διοικητικές θέσεις ευθύνης με αρμοδιότητες οικονομικού διευθυντή, κοστολόγου-αναλυτή, κλπ. Έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ της εταιρείας ασφαλιστικής πρακτόρευσης θυγατρικής μεγάλου Ομίλου.

Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Hellenic Treasurers Association (HAT) καθώς και μέλος της Εκπαιδευτικής Επιτροπής (2022-2023) και μέλος του Blockchain & Digital Assets Working Group (2022-2023) του ΗΑΤ.

Έχω διατελέσει μέλος του ΔΣ του Οργανισμού Πολιτισμού & Αθλητισμού (ΟΠΑΘ) του Δήμου Πεντέλης (2016 -2019) ως εκπρόσωπος της δημοτικής παράταξης Πεντέλη Εν Δράσει και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Νέοι Άνθρωποι – Νέα Αρχή.

Έχω μακρά εμπλοκή από νεαρή ηλικία σε πολιτικές συλλογικότητες καθώς και σε κοινωνικούς και αθλητικούς συλλόγους. Είμαι σήμερα Γενικός Γραμματέας ΔΣ του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Πεντέλης (2021-2023), ενώ έχω διατελέσει Πρόεδρος του ΔΣ του Καλαθοσφαιρικού Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων (ΚΑΟΜ) (2014 -2016) και Ταμίας (2011-2014), Ταμίας στο ΔΣ του Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων (ΑΟΜ) (2007-2011) και της Διοικούσας Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης του ΑΟΜ (για 2 θητείες) και μέλος Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων 7 ου Νηπιαγωγείου Αμαρουσίου. Είμαι μέλος της Ένωσης Ποντίων Μελισσίων.

Είμαι παντρεμένος με την Κατερίνα Συμεωνίδου, οικονομολόγο και νομικό και ιδρύτρια εταιρείας ηλεκτρονικού εμπορίου οργανικών προϊόντων. Έχουμε δυο γιους, τον Βασίλη φοιτητή στο Φυσικό Αθήνας και τον Χρήστο που ασχολείται με τη μουσική και τον Prince, ένα ημίαιμο λαμπραντόρ.

Πίστευα και πιστεύω ότι ο μόνος τρόπος πραγματικής πολιτικής παρέμβασης είναι εκεί που ζει και αναπνέει ο πραγματικός κόσμος. Εκεί που βιώνονται τα προβλήματα της καθημερινότητας και που δημιουργούνται οι συνθήκες αντιμετώπισης τους από ομάδες ανθρώπων αποφασισμένων να ασχοληθούν οι ίδιοι και να δώσουν ή να διεκδικήσουν λύσεις. Με κόπο και μεράκι, με γνώση και αυτογνωσία, με αυτοοργάνωση, με προσωπικό παράδειγμα και αυτοδέσμευση. Μαζί με όσους/ες έχουν ανάλογα θέματα, με συνεργατικότητα, ευαισθησία και αλληλεγγύη, χωρίς ελιτισμούς και ηγεμονισμούς. Γιατί στην πραγματικότητα δεν είμαστε αυτό που λέμε, αλλά αυτό αυτό που κάνουμε.

Γι’αυτό δημιουργήσαμε τη δημοτική παράταξη ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ, ως ένα σχήμα που θα μας επιτρέψει να εργαστούμε στα προβλήματα που επηρεάζουν τις ζωές μας σε μακρό χρόνο και όχι με μοναδικό κριτήριο και ορίζοντα τις εκλογικές αναμετρήσεις.