Επίσκεψη πολιτισμού στον Δήμο Πεντέλης

Αντιπροσωπεία της Δημοτικής μας παράταξης με τον επικεφαλής κ.Κωνσταντίνο Βαρλαμίτη, τα μέλη της Γραμματείας κ.Αιμιλία Λυμπεράκη, κ.Κώστα Σιουρούνη και κ.Κώστα Αποστολίδη συναντήθηκε με την υπεύθυνη για την Πολιτισμική Αναβάθμιση και Προβολή της Πολιτιστικής Ταυτότητας του Δήμου Πεντέλης κ.Άρτεμη Αργύρη στο χώρο του πνευματικού κέντρου της πόλης στην κεντρική πλατεία.
Μεταξύ άλλων συζητήθηκε η δυνατότητα επαναλειτουργίας της δανειστικής βιβλιοθήκης με τους πάνω από 9.000 τίτλους βιβλίων και η οργανική επανένταξή της στην πολιτιστική ζωή της πόλης.
Το πνευματικό κέντρο υπήρξε κέντρο πολιτισμού της πάλαι ποτέ Κοινότητας Νέας Πεντέλης επί πολλά χρόνια ενώ η δανειστική βιβλιοθήκη είχε την τύχη να οργανωθεί στο παρελθόν με μεθοδικότητα από τον πρώην δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο του πνευματικού κέντρου κ.Β.Πετριτσόπουλο.
Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης κ.Βαρλαμίτης δήλωσε ότι “οι δανειστικές βιβλιοθήκες των πνευματικων κέντρων του δήμου μας είναι ένας πλούτος που πρέπει να αξιοποιείται, δίνοντας πρόσβαση στον κόσμο του βιβλίου και της λογοτεχνίας σε όλες τις οικογένειες και ιδιαίτερα σε αυτές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στον καιρό της ακρίβειας, με την παροχή δωρεάν πρόσβασης σε βιβλία για τα παιδιά τους.
Είναι ένας θεσμός πολιτισμού που πρέπει να προωθηθει και αξίζει να γίνει προσπάθεια τόσο για την εξεύρεση πόρων για την στελέχωση και την αναβάθμιση τους όσο και την ουσιαστική σύνδεσή τους με τα σχολεία του δήμου μας.”
Η Γραμματεία της Δημοτικής Παράταξης Πεντέλη Πόλη Πρότυπο