Βαξάλη Ελευθερία (Νίκη)

Γεννήθηκα στο Θησείο, πρωταπριλιά του 1947, το στερνοπούλι μιας πολυμελούς οικογένειας με ρίζες από την Ιωνία (Κορδελιό της Σμύρνης) από τη μεριά της μητέρας μου. Αποφοίτησα από το ιστορικό 72ο Δημοτικό Θησείου όπου στεγάζονταν οι στάβλοι του Όθωνα, κτίριο που στέκει ως σήμερα.

Στα 15 μου εκλέχθηκα Γ.Γραμματέας των Λαμπράκηδων στο Θησείο και οργάνωσα την απεργία του Γυμνασίου μου για το 15% για την παιδεία.

Το 1966 περνώ στις εξετάσεις της Σχολής Φυσιοθεραπείας και στην Παιδαγωγική Ακαδημία Επιλέγω τη φυσιοθεραπεία και οργανώνω συνδικαλιστικά την νεοσύστατη σχολή φυσιοθεραπείας συμμετέχοντας στην αντίσταση για την πολιτική εκτροπή στα Ιουλιανά με την ΕΦΕΕ.

Μετά την απόκτηση του πτυχίου μου συμμετέχω στη σύσταση του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών (Π.Σ.Φ). Επί 4 χρόνια Γενική Γραμματέας της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Φυσιοθεραπείας, πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ, οργανώσαμε 26 επιστημονικά συνέδρια, αγορά γραφείων και συμμετοχή στη Παγκόσμια Ομοσπονδία των Φυσιοθεραπευτών της άκρας χειρός.

Ζω και εργάζομαι στην Πεντέλη από το 1986 με αδιάλειπτη παρουσία στα κοινά και σε όλες τις κινητοποιήσεις για την υποστήριξη του περιβάλλοντος και τη διάσωση του βουνού.

Θα ενώσω όλες μου τις δυνάμεις για την υπεράσπιση των αξιών της Αριστεράς και της οικολογίας και γι αυτό δέχτηκα την τιμητική πρόταση να συμμετέχω στο συνδυασμό ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠO.