Συμεωνίδου Κατερίνα

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη με καταγωγή από τον Πόντο και την Πελοπόννησο. Ήρθαμε στην Αθήνα το 1997 και από το 2001 κατοικώ στα Μελίσσια με την οικογένειά μου.

Σπούδασα Νομικά και Οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και ολοκλήρωσα τις σπουδές μου με άριστα. Συνέχισα τις σπουδές μου στην Ιατρική  Θεσσαλονίκης χωρίς να τις έχω ολοκληρώσει ακόμη.

Εργάστηκα ως φοιτήτρια σε διάφορες επιχειρήσεις, ως καθηγήτρια σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης, ως δικηγόρος αργότερα σε δικηγορική εταιρεία και στη συνέχεια επί σειρά ετών στο Υπουργείο Οικονομικών, όπου προσλήφθηκα μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.

Διατέλεσα Πρόεδρος στο Σύλλογο Ατόμων με Ινομυαλγία “ΑΡΕΝΑ” που δημιούργησα μαζί με άλλες ομοιοπαθείς λόγω των ιδιαίτερων θεμάτων υγείας που αντιμετώπισα. Συμμετείχα σε ομάδες αλληλεγγύης στα Μελίσσια ενώ κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης και μέχρι σήμερα προσέφερα και προσφέρω δωρεάν νομική υποστήριξη σε άτομα που έχουν ανάγκη. Με αφορμή και κίνητρο τις ανάγκες της υγείας μου από το 2018 δραστηριοποιούμαι ενεργά στο χώρο του επιχειρείν και ιδιαίτερα της παρασκευής και εμπορίας οργανικών προϊόντων μέσω e-shop (eXnatura organic products), με έδρα τα Μελίσσια.

Συμμετέχω στον συνδυασμό ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ γιατί θέλω να υπάρχει ένας ζωντανός πυρήνας ανθρώπων που να συζητά και να αναδεικνύει θέματα της πόλης που μας απασχολούν ως κατοίκους και γιατί έχω εμπιστοσύνη στους ανιδιοτελείς και δοτικούς ανθρώπους που μπορούν να διαχειριστούν με επάρκεια, αποτελεσματικότητα και ήθος τις κοινές υποθέσεις. Θέλω κι εγώ να συμβάλω στο μέτρο που μπορώ στην κατεύθυνση αυτή.