Κουτίβας Ιωάννης

Γεννήθηκα το 1983 και μεγάλωσα στην Καλλιθέα. Οι οικογενειακές μου ρίζες είναι από την Μάνη και την Μικρασία. Στον δήμο Πεντέλης (και ειδικότερα στα Μελίσσια) κατοικώ με την σύζυγό μου από το 2019.

Πήγα σε δημόσιο σχολείο και πήρα το πρώτο μου πτυχίο από την Θεολογική σχολή Αθηνών. Έπειτα, σπούδασα για 2 έτη στο τμήμα Πολιτικών Επιστημών και μετά στην Νομική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Παράλληλα μελέτησα την Κινεζική
γλώσσα έναν χρόνο στην Σαγκάη με υποτροφία της ΕΕ.

Αν και οι σπουδές μου είναι θεωρητικές, η μεγάλη μου αγάπη ήταν πάντα οι υπολογιστές και γι’αυτό εργάζομαι ως στέλεχος εταιρειών στο Digital Marketing. Από τα φοιτητικά μου χρόνια συμμετείχα ή στήριζα σχήματα της Αριστεράς και κεντροαριστεράς. Διετέλεσα αμισθί Γ.Γ. της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής (για την βοήθεια ατόμων της τρίτης ηλικίας).

Πιστεύω και αγωνίζομαι για έναν δήμο

  • που θα βάζει τους δημότες σε προτεραιότητα και θα προσφέρει σε αυτούς, με σαφείς κόκκινες γραμμές την προστασία του περιβάλλοντος και τις αξίες της δημοκρατίας και της αξιοκρατίας.
  • Όπου οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με κοινωνική υπευθυνότητα και σεβασμό στην ποιότητα ζωής των κατοίκων.
  • Όπου η άθληση είναι πρωταρχικό μέλημα της διοίκησης και σαφές πεδίο επένδυσης.
  • Όπου οι δημόσιοι χώροι δεν είναι τυχαίο πέρασμα, ούτε ευκαιρία κατάληψης από ιδιωτικά συμφέροντα των λίγων, αλλά χώροι κοινωνικοποίησης των πολιτών μέσα από τον πολιτισμό.

Για έναν δήμο που σέβεται τον μεγαλύτερο του θησαυρό, το Πεντελικό και το αντιμετωπίζει ως εθνικό προνόμιο και όχι σαν την πίσω αυλή του.

Για μια Πεντέλη, πόλη πρότυπο για όλη την Αττική.