Παπασωτηρίου Κ. Δημήτρης

Γεννήθηκα το 1966 στο Χαλάνδρι και σε ηλικία 16 ετών, το 1982, μετακομίσαμε οικογενειακώς στα Μελίσσια. Τελείωσα το Δημόσιο Γυμνάσιο και Λύκειο Φιλοθέης. Σπούδασα Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στη συνέχεια έκανα μεταπτυχιακές σπουδές στη Γλασκώβη στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του Strathclyde University, στο αντικείμενο της Τεχνολογίας Περιβάλλοντος.

Ως πατέρας δύο παιδιών, δραστηριοποιήθηκα στους Συλλόγους Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου, του 1ου Γυμνασίου και μέχρι πρόσφατα του Λυκείου Μελισσίων, όπου και υπήρξα εκλεγμένο Μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων. Από το 2007 – 2012 συμμετείχα ως εκλεγμένο μέλος στη Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Μελισσίων – ΑΟΜ (στον οποίο υπήρξα και αθλητής στην Ομάδα Μπάσκετ, την περίοδο 1985 – 1989) εκλεγόμενος στη Διοίκηση του Σωματείου από το 2007 μέχρι το 2012. Στη συνέχεια ιδρύσαμε με άλλους φίλους τον Καλαθοσφαιρικό Όμιλο Μελισσίων (ΚΑΟΜ), στη διοίκηση του οποίου δούλεψα μέχρι το 2015 ως Αντιπρόεδρος του ΔΣ.

Εργάστηκα για 18 χρόνια στον Δημόσιο Τομέα, στα Υπουργεία Ανάπτυξης (1996-2002) ως Ειδικός Σύμβουλος με αντικείμενο το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, στο ΥΠΕΧΩΔΕ και στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών ως στέλεχος και Προιστάμενος Μονάδας Ειδικής Υπηρεσίας του ΕΣΠΑ (Διαχειριστική Αρχή ΕΥΔ ΕΠΠΕΡΑΑ και ΕΥΣΠΕΔ) αποσπασμένος από την ΜΟΔ Α.Ε (Μονάδα Οργάνωσης και Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) στην περίοδο 2002–2014. Το αντικείμενο της δουλειάς μου ήταν ο
Προγραμματισμός, η Αξιολόγηση και η Δημοσιότητα των συγχρηματοδοτούμενων έργων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον Τομέα του Περιβάλλοντος και η κατάρτιση & διαβούλευση των ΕΣΠΑ 2007-2013 και 2014-2020. Ως εργαζόμενος της ΜΟΔ Α.Ε ίδρυσα μαζί με άλλους 20 συναδέλφους τον Σύλλογο Εργαζομένων ΜΟΔ ΕΣΠΑ, πανελλαδικό επιχειρησιακό συνδικαλιστικό σωματείο, του οποίου διατέλεσα Πρόεδρος και Μέλος του ΔΣ από το 2002 έως το 2014.

Από το 2014 και μετά εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα, στο αντικείμενο της Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων. Υπηρέτησα σε θέσεις ευθύνης ως Πρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρισης Δικτύων Διανομής Φυσικού Αερίου (ΔΕΔΑ Α.Ε) (2016–2018), ως μέλος της διοίκησης της ΜΟΔ Α.Ε (2016- 2019) και ως μέλος του ΔΣ της Μητροπολιτικής Αναπτυξιακής Θεσσαλονίκης ΜΑΘ ΑΕ ΟΤΑ (2018- 2019). Είμαι μέλος της Ενεργειακής Κοινότητας ΥΠΕΡΙΩΝ. Τα ενδιαφέροντά μου εστιάζονται στον τομέα της Ενέργειας και του Περιβάλλοντος.

Ωστόσο αυτό που με κινητοποιεί είναι η ανάγκη να υπάρξει μία συλλογικότητα στον τόπο που ζω, που να ξεπερνάει τον παραγοντισμό και να
συμβάλει στη δημιουργία μίας ζωντανής και αλληλέγγυας κοινότητας, η οποία θα δώσει έκφραση και πνοή στα πολιτικά, πολιτιστικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας. Ενός Δήμου που εδώ και χρόνια έχει παραμείνει ένα άγονο κοινωνικό πεδίο, με τραγικά υποβαθμισμένο
δημόσιο χώρο, χωρίς πρόσβαση και ασφάλεια για τους ηλικιωμένους, τα εμποδιζόμενα άτομα, τους γονείς με μικρά παιδιά, στον οποίο κυριαρχεί η εμπορευματοποιημένη εστίαση και διασκέδαση ενώ τα παιδιά μας στερούνται ευκαιριών για δημιουργική έκφραση και αλληλεπίδραση.