Μπουρλάκης Πάρης (Παράσχος)

Λέγομαι Πάρης (Παράσχος) Μπουρλάκης και γεννήθηκα στον Πειραιά το 1964.

Σπούδασα στην Φιλοσοφική Αθηνών, κατόπιν στο πανεπιστήμιο Παρισίων -1 (Πάνθεον-Σορβόννη) και έχω μεταπτυχιακό και διδακτορικό στην φιλοσοφία.

Έχω μεταφράσει βιβλία, κυρίως φιλοσοφίας και ιστορίας, από τα αγγλικά και τα γαλλικά, μεταξύ άλλων την Ιστορία της τρέλας του Μισέλ Φουκώ, τον Μαρξισμό του Ζ. Λεφέβρ και τους Επαναστάτες του Έρικ Χόμπσμπαουμ.

Διδάσκω εδώ και 15 χρόνια στην μέση δημόσια εκπαίδευση. Έχω διδάξει επίσης στις Φυλακές Ανηλίκων Κορίνθου – και επί τρία εξάμηνα φιλοσοφία στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Εδώ και 5 χρόνια ζω και διδάσκω στον δήμο Πεντέλης, όπου μαζί με τη σύντροφό μου μεγαλώνουμε το παιδί μας.

Γιατί να ασχοληθεί ο πολίτης με τον δήμο; Γιατἰ πρέπει από εδώ ξεκινώντας, να πολεμήσουμε συγκεκριμένα και στην πράξη, για μια καλή και σωστή ζωή για όλους. Ενάντια στις διακρίσεις και στους αποκλεισμούς που επιβάλλει αυτή η χωρισμένη σε τάξεις κοινωνία. Θέλουμε έναν δήμο ανοιχτό και φιλόξενο σε όλους και όλες, χωρίς ρατσιστικές ή οικονομικές ή άλλες διακρίσεις; Θέλουμε έναν δήμο αποφασισμένο να μην αφήσει, όσο μπορεί, την φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, τον ρατσισμό, να αποκλείουν ανθρώπους που ζουν εδώ από τον πολιτισμό, την κοινωνική ζωή, την εκπαίδευση; Έχουμε άραγε να αντιμετωπίσουμε τέτοια προβλήματα, στην πράξη και στην καθημερινότητα του δήμου μας, ή τώρα όλα πάνε καλά και ζούμε στον καλύτερο των δυνατών κόσμων; Τέλος, το βασικότερο όλων, βασικότερο και από την οικονομία: η φύση που χωρίς αυτήν δεν υπάρχει ζωή. Πώς θα προστατέψουμε το Πεντελικό βουνό με τον καλύτερο τρόπο;

Αυτές οι σκέψεις με οδήγησαν στο να ταχθώ μαζί με τους πολίτες της δημοτικής παράταξης ΠΕΝΤΕΛΗ ΠΟΛΗ ΠΡΟΤΥΠΟ.